
- វាជាពូជរុក្ខជាតិ មួយប្រភេទ ចេញពីរុក្ខជាតិពពួកខ្ទឹម
- ផលិតផលខ្ទឹមសនៅលើពិភពលោក ៨០% ចេញពីប្រទេសចិន
- ការសិក្សានៅមន្ទីរពិសោធន៍បានបង្ហាញថា ខ្ទឹមស មានសារធាតុប្រឆាំងនិងបាក់តេរី១

ឆួល និង ពោរពេញដោយថាមពល: ខ្ទឹម ស មួយមើមតូច គឺជាគ្រឿងផ្សំសំខាន់នៅក្នុងមុខម្ហូបរបស់ប្រជាជនកម្ពុជា។ រាប់ចាប់ពីគ្រឿងផ្សំមួយដែលមាននៅក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ធ្វើម្ហូបដែលគេប្រើប្រាស់ច្រើន រួមមានការឆាបន្លែ និង ការបង្ហាញវត្តមានដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នៅក្នុងបាយមាន់ វាជាតថៈភាពប្រាកដច្បាស់ណាស់ដែលត្រូវនិយាយថា ម្ហូបប្រចាំតំបន់របស់យើង នឹងមិនអាចមានរសជាតិឆ្ងាញ់នោះទេប្រសិនបើគ្មានគ្រឿងផ្សំដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់មួយនេះ។
ក្នុងករណីភាគច្រើន អត្ថប្រយោជន៍របស់ខ្ទឹមស បានពីការញ៉ាំឆៅ ឬ ខាំឲ្យខ្ទេច ដោយសារតែការធ្វើដូចនេះ ធ្វើឲ្យសារជាតិ allicin បញ្ចេញសកម្មភាព ។ ការចម្អិន ឬ ដុតខ្ទឹមស បានបំផ្លាញដល់សារជាតិ allicin
ប្រសិនបើទំពារខ្ទឹមសមួយមើមទាំងមូល វាមិនដូចនិងការផឹកតែមួយនោះទេ ប្រសិនបើទំពារខ្ទឹមសមួយមើម សាកល្បងវិធីសាស្រ្តផ្ដល់រសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ទាំង ៣ នេះ ដែលត្រូវដាក់ខ្ទឹមសឆៅទៅក្នុងមុខម្ហូបរបស់អ្នក៖




ការទទួលទានខ្ទឹមសច្រើនពេក អាចបណ្ដាលឲ្យ៖
ដើម្បីការពារ ឬ កាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់ទាំងនេះ៖
អត្ថបទខាងលើនេះ បង្កើតឡើងក្នុងគោលដៅផ្ដល់ជាព័ត៌មានប៉ុណ្ណោះ ។ ក្រុមហ៊ុន AIA មិនមានទំនួលខុសត្រូវណាមួយទៅលើការខាតបង់ ដែលអាចកើតចេញពីការពឹងផ្អែកទាំងស្រុងទៅលើព័ត៌មាននៅក្នុងអត្ថបទនេះទេ។
https://home.howstuffworks.com/garlic10.htm
https://www.livestrong.com/article/171913-benefits-side-effects-of-garlic-leaves/
https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25386977
https://www.livestrong.com/article/268286-benefits-of-garlic-powder/
https://www.mmmgarlic.com/garlic-health-benefits/eating-raw-garlic-five-easy-ways/
https://www.sharecare.com/health/inflammation/article/anti-inflammatory-diet-tip-garlic
https://www.livestrong.com/article/521817-how-to-eat-raw-garlic-not-have-garlic-breath/