- វាជាពូជរុក្ខជាតិ មួយប្រភេទ ចេញពីរុក្ខជាតិពពួកខ្ទឹម
- ផលិតផលខ្ទឹមសនៅលើពិភពលោក ៨០% ចេញពីប្រទេសចិន
- ការសិក្សានៅមន្ទីរពិសោធន៍បានបង្ហាញថា ខ្ទឹមស មានសារធាតុប្រឆាំងនិងបាក់តេរី១
ឆួល និង ពោរពេញដោយថាមពល: ខ្ទឹម ស មួយមើមតូច គឺជាគ្រឿងផ្សំសំខាន់នៅក្នុងមុខម្ហូបរបស់ប្រជាជនកម្ពុជា។ រាប់ចាប់ពីគ្រឿងផ្សំមួយដែលមាននៅក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ធ្វើម្ហូបដែលគេប្រើប្រាស់ច្រើន រួមមានការឆាបន្លែ និង ការបង្ហាញវត្តមានដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នៅក្នុងបាយមាន់ វាជាតថៈភាពប្រាកដច្បាស់ណាស់ដែលត្រូវនិយាយថា ម្ហូបប្រចាំតំបន់របស់យើង នឹងមិនអាចមានរសជាតិឆ្ងាញ់នោះទេប្រសិនបើគ្មានគ្រឿងផ្សំដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់មួយនេះ។
ធាតុពិត៖


ធ្វើឲ្យសសៃឈាម និង ប្រព័ន្ធសសៃប្រសាទមានសុខភាពល្អ!
- ខ្ទឹមស ២៨ ក្រាម ផ្ទុកវីតាមីន B៦ ដែលត្រូវការជាប្រចាំថ្ងៃក្នុងបរិមាណ ១៧%
- ជួយធ្វើឲ្យសសៃឈាម និង ប្រព័ន្ធសសៃប្រសាទមានសុខភាពល្អ

គុណសម្បត្តិរបស់ខ្ទឹមសម្រាប់បេះដូង៖
- ខ្ទឹមស ផ្ទុកនូវសារជាតិសកម្ម Allicin
- Allicin ត្រូវបានបង្ហាញថាជាសារជាតិជួយការពារដំណើរឡើងឈាម និង ការស្ទះសសៃឈាម២
- សារជាតិបំប៉ននៅក្នុងខ្ទឹមស ត្រូវបានបង្ហាញថាមានឥទ្ធិពលខ្លាំងក្នុងការកាត់បន្ថយកម្រិតសម្ពាធឈាម របស់អ្នកជំងឺលើសឈាម (ត្រូវពិសារប្រហែល បួនកម្ពឹសជារៀងរាល់ថ្ងៃ)៣
- ជួយរក្សាកម្រិតខូលេស្តេរ៉ូលល្អៗ
- Allicin ផ្ដល់ដល់ខ្ទឹមសនូវសារជាតិកម្ចាត់បាក់តេរី មេរោគផ្សិត និង សារធាតុប្រឆាំងវីរុស
- មានការចេញផ្សាយថា ខ្ទឹមស ឆៅ ត្រូវហាន់ ឬ កាត់ជាដុំៗ និង ដំឲ្យខ្ទេច ពេលយកទៅធ្វើម្ហូប
- ទោះជាយ៉ាងនេះក្ដី ខ្ទឹមស មិនគួរយកមកប្រើជំនួសថ្នាំដែលមាននៅក្នុងវេជ្ជបញ្ជាឡើយ។
ទទួលទានខ្ទឹមសឆៅ ដើម្បីស្រូបយកអត្ថប្រយោជន៍ទាំងមូលរបស់វា!
ក្នុងករណីភាគច្រើន អត្ថប្រយោជន៍របស់ខ្ទឹមស បានពីការញ៉ាំឆៅ ឬ ខាំឲ្យខ្ទេច ដោយសារតែការធ្វើដូចនេះ ធ្វើឲ្យសារជាតិ allicin បញ្ចេញសកម្មភាព ។ ការចម្អិន ឬ ដុតខ្ទឹមស បានបំផ្លាញដល់សារជាតិ allicin
ប្រសិនបើទំពារខ្ទឹមសមួយមើមទាំងមូល វាមិនដូចនិងការផឹកតែមួយនោះទេ ប្រសិនបើទំពារខ្ទឹមសមួយមើម សាកល្បងវិធីសាស្រ្តផ្ដល់រសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ទាំង ៣ នេះ ដែលត្រូវដាក់ខ្ទឹមសឆៅទៅក្នុងមុខម្ហូបរបស់អ្នក៖
ខ្ទឹមសច្រើនខ្លាំង
ការទទួលទានខ្ទឹមសច្រើនពេក អាចបណ្ដាលឲ្យ៖
- ក្លិនមាត់មិនល្អ (ស្អុយមាត់)
- ធំក្លិនខ្លួន
- ឈឺក្រពះ
- ឆ្អល់ចុងដង្ហើម
- អាចមានប្រតិកម្មអាឡាក់ហ្ស៊ី
ដើម្បីការពារ ឬ កាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់ទាំងនេះ៖
- ហាន់ និង ញាំខ្ទឹមសជាមួយជីវ៉ាន់ស៊ុយបារាំង
- ញាំទឹកដោះគោ ឬ ទឹកដោះគោជូ ជាមួយអាហារដែលមានខ្ទឹមសច្រើន
- ដុសធ្មេញ និង សម្អាតធ្មេញដោយប្រើខ្សែ ក្រោយពេលញាំរួច
អត្ថបទខាងលើនេះ បង្កើតឡើងក្នុងគោលដៅផ្ដល់ជាព័ត៌មានប៉ុណ្ណោះ ។ ក្រុមហ៊ុន AIA មិនមានទំនួលខុសត្រូវណាមួយទៅលើការខាតបង់ ដែលអាចកើតចេញពីការពឹងផ្អែកទាំងស្រុងទៅលើព័ត៌មាននៅក្នុងអត្ថបទនេះទេ។
https://home.howstuffworks.com/garlic10.htm
https://www.livestrong.com/article/171913-benefits-side-effects-of-garlic-leaves/
https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25386977
https://www.livestrong.com/article/268286-benefits-of-garlic-powder/
https://www.mmmgarlic.com/garlic-health-benefits/eating-raw-garlic-five-easy-ways/
https://www.sharecare.com/health/inflammation/article/anti-inflammatory-diet-tip-garlic
https://www.livestrong.com/article/521817-how-to-eat-raw-garlic-not-have-garlic-breath/