«ខ្ញុំនឹងធ្វើបបរមាន់ឲ្យអ្នក! ញ៉ាំមួយចានទៅ អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ល្អ!»
អាហារ គឺជាថ្នាំសម្រាប់ជំងឺទាំងអស់។ ឱកាសល្អគឺ អ្នកប្រហែលជាធ្លាប់បានឮពីពាក្យទាំងនោះនៅពេលដែលអ្នកមិនស្រួលខ្លួន។ រឿងពិសេសមួយពីវប្បធម៌អាស៊ី គឺការញ៉ាំអាហារដែលបង្កើតនូវភាពសុខសប្បាយ។
មិនថាជនជាតិឥណ្ឌា ម៉ាឡេស៊ី ឬចិននោះទេ ម្ហូបមួយចំនួនរបស់ពួកគេ គឺល្បីល្បាញពីធាតុផ្សំដែលផ្ទុកនូវអាហារូបត្ថម្ភជាច្រើន។
ជាការពិត អ្នកស្រាវជ្រាវនៅវិទ្យាស្ថានស្រាវជា្រវនយោបាយម្ហូបអាហារអន្តរជាតិ ជឿថា ចំណីអាហារអាស៊ីដែលភាគច្រើនប្រមូលផ្តុំនូវប្រភេទរុក្ខជាតិ ដែលជាគ្រាប់ ដូចជាគ្រាប់អង្ករ មើមដែលមានជាតិម្សៅ ដូចជាដំឡូង សណ្តែកកួរ សណ្តែកគ្រាប់ និងបន្លែផ្លែឈើដទៃមួយចំនួនទៀត សុទ្ធតែផ្តល់នូវសារធាតុការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើន។
ខាងក្រោមនេះគឺជាទម្លាប់នៃការញ៉ាំម្ហូបអាហាររបស់អាស៊ីប្រកបដោយសុខភាពដែលអ្នកអាចអនុវត្តនៅថ្ងៃនេះ៖